top of page

Een wereld van 'geven'.


Lieve vrienden,


Meesterschap is op je handen lopen waar iedereen op zijn benen staat. Meesterschap is de wereld eens op zijn kop durven bekijken. Meesterschap is anders handelen dan wat de wereld doet. Onlangs kwam daartoe een mooie boodschap op mijn pad. Ze luidde als volgt:

"geef..."

"Geef omdat alles wat je hebt van God afkomstig is.

Geef omdat het fantastisch is je overvloed te delen.

Geef...."

Geef niet zomaar, geef niet alleen vanuit dat kleine zelf, maar geef vanuit je verbinding met God. "Vader, waar kan ik mijn gave brengen vandaag?"

Misschien kan je wel een mooie tekst schrijven. Misschien kan je goed breien of bak je lekkere taarten. Misschien kan je goed knutselen of ben je creatief... Ga dan voor één keer eens niet tellen hoeveel het jou gekost heeft, en hoeveel geld je er voor in de plaats zou moeten krijgen. Geef gewoon omdat de Liefde jou tot dit kunstwerk geïnspireerd heeft. Het is jouw geschenk aan de wereld. Laat het niet zomaar in je kast liggen, on-gegeven en on-ontvangen.

Geef,... geef eens onverwacht aan een buur of aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt. Geef met Liefde in je hart. Geef zonder voorbehoud. Geef zonder angst voor jouw toekomst. Je bent een Meester in het scheppen van je werkelijkheid... Schep dus die werkelijkheid die je zo graag wenst. Geef zonder terug te vragen. Geef zonder afwegen. Schenk de wereld jouw liefdevolle aanwezigheid.


Je hoeft "krijgen" en "halen" niet meer zo een betekenis te laten hebben in jouw bewustzijn. Laat los die angst wanneer hij zich aandient. Geef daarentegen je ongerustheid aan je Vader, en stap zelf voort met je hart op dankbaarheid en geven gericht. Dit is een volledig andere ervaring dan op angst gericht te zijn. Kijk vanbinnen en voel wat jij kan doen. Iets wat goed voelt. Zet dan alle afwegingen aan de kant en begin ermee.


Geven doe je alleen maar omdat je bewust bent dat er een schat van overvloed in jou zit. Je weet dat je deel bent van oneindigheid. Je weet dat je deel bent van totale Liefde. Zij is het die jou inspireert en die jouw hand vasthoudt. Steek dan eens gewoon zomaar een kaartje in een of andere brievenbus. Schrijf er een liefdestekst op. Deel de schat van onvoorwaardelijke kracht die je in je hebt.


Geef niet wanneer je innerlijk iets terug verwacht. Dat is geen geven. Liefde kent jouw allerkleinste bedoeling. Geven is een goede manier om jouw angsten te leren kennen. Ze zullen spontaan naar boven komen. En dat is een zegen, want nu kan jij er het licht van de waarheid op laten schijnen. En dan stap je vooruit. Je denkt niet aan falen, niet aan winst of verlies, niet aan angst. Het enige waar je aan denkt is aan de vreugde van het geven... en je doet het.


"Vader, op welke manier kan ik in jouw genade 'geven' vandaag? Zeg het mij."

Let dan maar eens op wat jouw richting uitkomt. Misschien heeft iemand jouw vriendelijk woord nodig. De Liefde kent jouw talenten en Zij zal ze zeker ten volle benutten. Schenk je vertrouwen aan Haar en laat je leiden. Maar zet vooral zelf die eerste stap: begin met in vreugde te geven omdat jij zelf alles waard bent...


Heel waarschijnlijk is jouw eerste kans nu al naar jou op weg.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page