top of page

In hemelsnaam!
Wat is er mis met mij?

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die ooit deze kreet geslaakt heeft. Bij het zien van deze foto komen herinneringen naar boven hoe ik zelf ooit in deze situatie was terecht gekomen. Niemand leek me te begrijpen. Ik stond helemaal alleen en nergens in mijn wereld vond ik een uitweg. Er was in mijn hart een diepe pijn en verontrusting, zo diep dat fysieke pijn er in het niets bij vergleed. Ik verlangde ernaar begrepen te worden, geliefd te zijn. Maar mijn weg was een dood spoor. Ik liep tegen een muur aan. Het was de muur van mijn eigen gedachten. Opgesloten zat ik zo te wenen, binnen de engte van mijn eigen denken. Het was ruw, het was rauw. Dat was het zeker. Maar nu kan ik er op een andere manier naar kijken. Ik moest dit allemaal meemaken. Het was onvermijdelijk dat dit me overkwam. Er was namelijk iets groters in het spel. Iets waar ik nog helemaal niets van wist. Of toch,... misschien een beetje, al kon ik dat toen totaal niet verwoorden.

Heb jij je ook al eens zo gevoeld?

Misschien is jouw project helemaal mislukt...

misschien is er ruzie ontstaan met je beste vriendin...

Misschien is er iemand overleden die jou dierbaar was...

Misschien voel jij je totaal niet begrepen en miskend...

Misschien laat je familie jou in de steek...

...

Laat me jou één ding zeggen: er is niemand op deze wereld die dit gevoel niet kent of al veelvuldig ervaren heeft. Dat is allemaal goed en wel natuurlijk, maar daarmee zijn we geen stap verder. Waar komt dit gevoel vandaan? Hoe komt het dat het voor de een zich veel dringender aandient dan voor de ander? Hoe is het überhaupt mogelijk dat we dergelijk verdriet moeten ervaren?

Het antwoord komt vanuit een groter Plan. Het is namelijk zo dat telkens wanneer Werkelijke Liefde een stapje in onze richting zet, er veel kans is dat wij op deze manier en dus met deze gevoelens van groot verdriet zullen antwoorden. Er bestaat namelijk een totaal verschil tussen de Werkelijke Liefde en de liefde waar de mens zich wenst mee te voeden. En het is dit gebrek aan overeenstemming tussen beide dat zorgt voor tranen, vertwijfeling en nog veel meer van dit alles.

Dit is dus het grote punt waarover God en de mens het oneens zijn. Werkelijke Liefde is van een ander kaliber dan wat de mens ervan maakt. Maar God die Liefde is, en Werkelijke Liefde die dus God is, kijkt hier met mildheid naartoe en wacht geduldig op de mens tot hij bereid is zich weer bij de Hemel aan te sluiten. De mens verzet zich hevig, roept soms en tiert en vloekt en is in alle staten, maar Liefde is geduldig. Zij wacht alleen maar en nodigt uit. Ze ziet het verlangen van ons hart, het verlangen naar Werkelijke Liefde, maar ziet tegelijkertijd ook dat er grote angst aanwezig is voor deze Liefde. En dus moet ze wachten tot de mens zijn angst wil laten varen.

Je kan er dus op aan dat telkens wanneer je nare gevoelens ervaart, het de Liefde is die jou aanspreekt. Ze vraagt jou dit: lieve broeder, zuster, wat je nu ervaart zijn de gevolgen van je huidige gedachtegang. Zou jij je huidige gedachten over deze persoon, deze toestand, deze situatie niet willen omruilen voor Vrede en Werkelijke Liefde? Zou jij niet opnieuw de hemel van gedachten willen ervaren?  

Lees even verder op deze pagina over Liefde.

Wooden Hut

 

                                                                                                                                                                       Locatie:  Erpe-Mere, België

     WonderwelWakker          

  vergeving in beweging

                                                                                                                                                      contact: wonderwelwakker@gmail.com

Naar muziek aan het luisteren

Muzieklink naar een nummer op Spotify:

All of you is welcome here / Annika Winberg

bottom of page