Aug 17, 2017

Lichtmeditatie

3 comments

Onlangs kwam deze Lichtmeditatie nadrukkelijk op mijn pad..

ik ben er nu enige weken mee op weg aan het gaan en ik voel en ervaar hoe de woorden naar een dieper voelen en ervaren gaan..het is als een bedding van Licht en Liefde

die de dagen en nachten dragen. En elke dag een beetje méér een toenemende verbondenheid laat herkennen met een Innerlijke Levende Aanwezigheid en waarbinnen al de andere werkzaamheden van The Way of Mastery, Een Cursus in wonderen e.a. in de dagelijkse praktijk van het leven gedragen wordt.

Ik ben er zo diep dankbaar om en wil het hierbij delen zodat ook anderen die er zich door aangesproken voelen ermee op weg kunnen gaan.

Geniet ervan!!

Bérénice

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Het is de originele tekst van een meditatie uit " Ontmoeting met Saint Germain " door Godfré Ray King, blz 10 en 11. ISBN 9.-71219-01-1

welke ik wat gestructureerd heb zodat ze gemakkelijk kan onthouden worden. Hij zegt onthoudt altijd dit “ iemand wordt datgene waarop hij mediteert, en Licht is de Opperste Volmaaktheid en beheersing van alle dingen”.

------------------------------------------------------

 

LICHTMEDITATIE : in 4 STAPPEN : TIJD MAKEN VISUALISATIE ERKENNING - BEVESTIGING

 

· tot ZELFBEHEERSING van GEDACHTEN EN EMOTIES….

· tot VERBINDING met de Machtige Innerlijke God-Aanwezigheid,

· en tot werkelijke blijvende heerschappij over zijn leven en de wereld

 

1ste stap = TIJD maken : tot zelfbeheersing is het stillen van alle uiterlijke bedrijvigheden van zowel de geest als het lichaam. Doe dit 15 tot 30 minuten ’s avonds voor het slapengaan en ‘s morgens voor het aanvangen van de dagelijkse arbeid, en voer ondertussen de volgende oefening uit. Dan zullen er wonderen verricht worden als men zich déze noodzakelijke inspanning getroost.

 

2de stap: = VISUALISATIE : zorg dat je niet kunt gestoord worden en, nadat je zeer rustig en stil bent geworden, visualiseer en voel hoe je lichaam in een verblindend wit Licht wordt gehuld.

Besteed de 1ste 5 minuten terwijl je dit beeld vasthoudt, aan het onderkennen én het intens voelen van DE BAND tussen het uiterlijke zelf en je Machtige Innerlijke God, waarbij je je aandacht richt op het hartcentrum én dit visualiseert als een Gouden Zon!

 

3de stap: = ERKENNING: ‘ ik aanvaard nu met vreugde de totaliteit van de Machtige God-aanwezigheid – de Zuivere Christus- ‘

Voel dan de grote helderheid van het Licht en verhevig dit Licht in elke cel van je lichaam gedurende nog tenminste 10 minuten.

 

4de stap : = BEVESTIGING/ BEVEL : SLUIT dan de meditatie af met : IK BEN : een Kind van het Licht - ik houd van het Licht- Ik dien het Licht - ik leef in het Licht- ik word VERLICHT en BESCHERMD, ONDERHOUDEN, en ONDERSTEUND door het Licht, en ik ZEGEN het Licht.

 

 

Aug 18, 2017

Dit is zo een prachtige meditatie. Wanneer ik de visualisatie doe, zie ik als het ware het lichaam als Licht uit het Licht naar boven komen, in één dans verbonden met alles waar het Licht voor staat. Het gouden Hart is er om vreugde tot expressie te brengen, om te pulseren als een zachte gloed die alles liefheeft.

Kom in mijn armen, o teerbeminde, kom in mijn armen...

Licht in Licht...

Wij in ons...

Zij aan zij.

 

Sep 16, 2017

Dankjewel Berenice voor het delen. Ik ga deze meditatie zeker eens doen deze week <3

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now