Voor de datums van de samenkomsten

Klik hier

De Wondervieringen

 

De wondervieringen gaan door in Terra Nova:  Oude Gentbaan 257, 9300 Aalst, gelegen direct links van een buitensportzaak. 

Aanmelden via mail is steeds nodig!  ( wonderwelwakker@gmail.com )

 

Meestal gaat de Wonderviering door op de eerste zondag van de maand, doch er kunnen af en toe uitzonderingen zijn. Raadpleeg daarom onze activiteitenpagina.  

Je bent welkom vanaf 9u40, en we starten graag stipt om 10u tot 12u30.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat.

Wat breng je mee?

 - Pantoffeltjes om de ruimte te betreden.

 - Wie een boekje bezit van 'Het Pad van Weten' (het derde deel van de in totaal drie delen waaruit 'Het Pad van Meesterschap' bestaat)  mag dit meenemen naar de viering.

Er worden meestal enkele kleine stukjes uit gelezen, waarna we ons begeven in een delen, spelen, muziek, oefenen van de Waarheid die we zijn.

In onze Wondervieringen kan je mensen ontmoeten die zich bewust zijn van de Christus in henzelf. Bedoeling is dat we samenkomen in de Waarheid van wat we allen zijn: Zuiver Geest, eeuwig Liefde. Die kern is in ons allen aanwezig, en wie naar de Wonderviering komt, wil die graag dieper en steeds dieper gaan ontdekken.

Wij maken geen compromis meer met 'beperktheid', maar sporen iedereen aan om naar de oneindige en onbeperkte kracht in hem/haarzelf te reiken en te beslissen om Nu Christus te zijn.

Samen 'De Weg van het Hart' lezen.

 

Deze samenkomsten gaan door in Terra Nova, Oude Gentbaan 257 te Aalst, gelegen direct links van een buitensportzaak)

Aanmelden via mail is steeds nodig!  ( wonderwelwakker@gmail.com )

Wat breng je mee?  

- Pantoffeltjes om de ruimte te betreden.

- Indien je dat in je bezit hebt, het eerste deel van de drie boekjes: 'De Weg van het Hart'.

 

Meestal gaan deze samenkomsten door op de derde zondag van de maand, doch er kunnen af en toe uitzonderingen zijn. Raadpleeg daarom onze activiteitenpagina.  

Je bent welkom vanaf 9u40, en we starten graag stipt om 10u tot 12u30.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat zelf.

We lezen samen in 'De Weg van het Hart'. (Dit is het eerste van de in totaal drie delen waaruit het boek 'Het Pad van Meesterschap' bestaat.) Christus spreekt in de tekst rechtstreeks tot ons om de werkelijke roep van ons Hart te durven volgen. We lezen en laten de energie van de woorden tot ons komen. Iedereen kan zijn bevindingen met de gelezen tekst delen, waardoor we tot een sterker gezamenlijk aanvoelen komen van de diepte die de woorden bevatten. We zoeken naar wat 'het onze' is, want we willen weten wie we werkelijk zijn. En wie we zijn is de schittering van de hemel. Daartoe nodigen we elkaar uit.

'De Weg van het Hart' is een parel voor ieder die zijn ChristusHart weer wil ervaren.

Samen lezen en ervaren zijn het thema van deze bijeenkomsten.

Ontwaken met film.

In huiselijke sfeer bekijken we samen een film, maar dan op een andere manier.

De films die aan bod komen zijn gewone bioscoopfilms, van allerlei genres, geselecteerd op hun vermogen om de door onszelf opgeworpen barricades tot Liefde en Werkelijkheid te ontmantelen. De films worden voor, tijdens en na het afspelen met elkaar besproken.

Dit is een zeer snelle manier om te weten te komen welke belemmerende gedachten er in jouw bewustzijn nog verborgen zitten. Jouw bereidheid om dit middel te gebruiken voor ontwaken bespaart jou dan ook jaren van lief en leed en ontelbare gebeurtenissen die je anders in een of andere vorm zelf nog zou hoeven mee te maken. Iedere bijeenkomst zal jou vele kansen aanbieden om bewust vergeving toe te passen. Het is echter wel aan jou om die kansen ook te grijpen.

Deze samenkomsten gaan steeds door na aanmelding via mail : (wonderwelwakker@gmail.com)

Je ontvangt dan ook wat meer informatie over de film zelf.

Wat breng je mee?    Een schrijfblok en pen of stylo.

Raadpleeg onze activiteitenpagina.

ZOOM : Een Cursus in Wonderen

bijeenkomsten op het internet

 

 

-- Iedere dinsdag- en donderdagavond houden we om 19u30 Zoom internet-ontmoetingen "Een Cursus in Wonderen", en dit tot ongeveer 21u15.

We hebben al een behoorlijke vergevingsweg achter de rug en in deze bijeenkomsten bevestigen we voor onszelf en voor elkaar de vreugde van ons Christus-zijn. Hier laten we alle bezwaren achterwege en vertellen elkaar over de Werkelijkheid van Liefde die we Zijn.

Deze Bijeenkomsten staan open voor elkeen die zich tot de principes en het vergevingswerk van Christus aangetrokken voelt. 

Je bent dan ook van harte welkom. 

 

Het boek "Een Cursus in Wonderen" bij de hand hebben is echter wel noodzakelijk. Afgezien van dit zijn er geen verplichtingen. Voel je dus vrij om eens te komen proeven, jouw vragen te stellen, te luisteren naar anderen, of zelf ons iets aan te reiken.

-- Iedere zaterdagavond houden we om 19u45 een gezamenlijke meditatie van 2 X 20 minuten, met een kleine pauze ertussenin, en voorafgegaan door het lezen van een korte tekst over meditatie of over Christus.

De meditatie eindigt in stilte rond 21u.

Het kan voor sommige mensen een grote stap zijn om via het scherm van pc, laptop of tablet met elkaar in contact te treden. Iedereen heeft wel enige drempelvrees op dat gebied.

Maar op heel regelmatige basis rond 'Christus' samenkomen biedt vele voordelen. De huidige deelnemers zijn dan ook heel enthousiast. Niet alleen is het een kans om verbonden te blijven, ook wanneer je wat minder mobiel bent, maar vooral de frequentie is zeer belangrijk.

Door je tot drie of vier keer per week met anderen in het eenheidsbewustzijn te verbinden, ondervind je dat de woorden steeds meer tot rijping komen in jou.

Je vertrouwen zal groeien en het zal gewoonte worden om meer en meer in Liefde te gaan voelen. je wordt sterker vertrouwd met het woordgebruik en de diepe innerlijke betekenis van de tekst, en daardoor kan je alles ook makkelijker overbrengen naar je omgeving toe. Laat de H. Geest dus maar gerust jouw angst omruilen voor Liefde, stel je helemaal open en groei samen met ons mee.

Jij bent alle Liefde waard. Jij bent Gods Kind.

 

 

Wat is Zoom?

 

'Zoom' is een platform voor samenkomsten en vergaderingen via het internet. Je ziet en praat met elkaar, net alsof je met elkaar aan tafel zit. Het is mogelijk om deel te nemen vanaf om het even welk toestel dat een goede internet-verbinding heeft:  PC, Laptop, IPad, Smartphone,.. 

Voor je kan beginnen: 

 

dient het programma ‘Zoom’ op jouw computer te worden geïnstalleerd of dient de Zoom-App te worden gedownload. 

 

Dit kan je voor om het even welk toestel (PC, Laptop, tablet of Smartphone) doen op verschillende manieren  (A, B of C) :

 

A:  Je kan het nu doen via om het even welke Zoom-link op onze kalenderpagina. 

Deze Zoom-link vind je terug door in onze WonderWelWakker-kalender op 'Zoom' te klikken. Er opent zich dan een klein venster. Soms moet je 1 regel naar beneden scrollen in dat venster, maar meestal zie je onmiddellijk het woord 'plaats' staan, met daarachter een blauwe link. 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

Raadpleeg onze kalenderpagina. 

 

Klik op deze blauwe link. Het installeren kan nu beginnen. Zoom is een professioneel programma en zal geen rommel op je PC plaatsen. Heb dus vertrouwen in het installatieproces. Je dient Zoom dan ook volledig toegang en medewerking te verlenen.

Volg de aanwijzingen op je scherm:

 - Eerst ga je het Zoom-bestand downloaden en opslaan op je PC of laptop. Misschien kan je direct al zien in welke map het wordt opgeslagen.

 - Heb je dit niet gezien, wat niet abnormaal is, dan zal je na het opslaan het programma dienen te gaan zoeken. De mappen "downloads" of "programs" zijn de beste plaats om even te gaan kijken. 

 - Wanneer je het Zoom-bestand gevonden hebt, dien je het nog "uit te voeren" of in andere woorden, actief te maken. Dat doe je door op het bestand te klikken of te dubbelklikken, en opnieuw te volgen wat er op je scherm verschijnt.

 - Je zal zoals gebruikelijk ook de voorwaarden van Zoom dienen te accepteren.

 - Het kan ook zijn dat Zoom toestemming vraagt om jouw audio en video te mogen beheren.   Sta dit toe, anders werkt het niet.

 - Wanneer Zoom jouw naam vraagt, vul dan jouw echte naam in.

 - Indien Zoom meldt dat het geen camera of microfoon kan vinden (audio en video), zal je een afzonderlijke camera met ingebouwde microfoon dienen aan te schaffen. (zie hieronder)

 - Eens dit installatieproces is afgerond mag je alles weer sluiten. Zoom is nu geïnstalleerd op jouw toestel.

Als je nu in onze kalender een tiental minuutjes voor het begin van de bijeenkomst op de dag op de link klikt, zit je automatisch in de bijeenkomst.

B:  Om het nu te doen via de website van Zoom, volg deze stappen:

1. Klik op deze link: https://zoom.us/download

2. klik bovenaan de pagina op  ‘Download’  bij  'Zoom Client for meetings'

3. Klik op ‘Run ZoomInstaller’ (dit kan o.a. helemaal onderaan, links van je scherm verschijnen)

Op dezelfde pagina meer onderaan, vind je ook de apps voor mobiele toestellen: Smartphone, iPad,…

C:   Je kan het nu doen via de "Google Play Store" of via de "App Store".

Voor Android telefoon of tablet:
Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar de app 'Zoom Cloud Meetings' en installeer deze.
Voor iPhone of iPad:
Ga naar de App Store en zoek naar de app 'Zoom Cloud Meetings'. Download en installeer
deze.

OK?   

Prima!
Je mag alles weer afsluiten tot op het moment van de bijeenkomst.

 

Hulp nodig?

 

Heb je toch enige hulp nodig, dan kan je ons altijd een mailtje sturen of ons opbellen: 

 

wonderwelwakker@gmail.com

Tel:  0496/ 45 45 53

Tel:  053 / 21 50 65

 

Of misschien heb je wel ergens een goede vriend/vriendin, een buur, kennis of familie in de buurt die jou een handje kan helpen met de installatie en met het eerste begin op het scherm. Geef het in elk geval niet te snel op, want eens je door het installatieproces bent is het heel eenvoudig om deel te nemen.

 

Deelnemen aan een bijeenkomst:

1.  Sluit alle vensters en programma’s die nog openstaan op jouw computer. Zet alle bronnen van mogelijk lawaai af in de kamer waar je vertoeft. ventilatoren, electrische verwarming en andere toestellen kunnen een zeer storend geluid weergeven. Zolang je microfoon echter uit staat, is er geen enkel probleem. In het programma 'Zoom', kan je jouw microfoon en video zelf naar believen beheren tijdens de bijeenkomst.

Als het kan, controleer dan van tevoren even in de instellingen van jouw toestel of het geluid, de microfoon en de video goed werken.

2.  Klik nu op de Zoom bijeenkomst die je steeds kan terugvinden op onze kalender.

Kies de  juiste datum.  Je kan de link naar de bijeenkomst terugvinden na het woord: 'plaats:'
 

3.  Er zal zich een venster openen in je internet-browser. Klik daarin om “zoom.us” te doen oplichten. Klik op OK.
Indien de volgende boodschap verschijnt: “Please wait for the host to start the meeting,” dan kan je gewoon wachten. Het betekent dat de bijeenkomst nog niet gestart is. Je komt er automatisch bij zodra het start.

4.  Er verschijnt ook een venster waarin je jouw naam dient op te geven. Vul steeds jouw volledige naam in. Zo kunnen de gastheer en de andere deelnemers weten wie jij bent. Dit vergemakkelijkt voor iedereen de bijeenkomst en bevordert de openheid onder elkaar.

5.  Er zal een klein belletje weerklinken zodra je de bijeenkomst ingaat.

6.  Bij het binnenkomen in de groep, check dan even in het venster van Zoom of jouw microfoon en video in de bijeenkomst aan of uit staat.

Zoek het icoontje van de microfoon (dit staat links onderaan in beeld); klik erop en zo kan je jouw eigen microfoon naar believen aan- en uitzetten. (unmuted = aan / muted = uit).

De knop om je camera, webcam aan of uit te zetten staat er net naast.

Weet echter dat wij jou graag zien!

Naast de icoontjes van microfoon en webcam staat ook een klein pijltje. Indien je daar op klikt krijg je nog meer mogelijkheden te zien.

Niet iedere laptop of PC heeft standaard een microfoon en camera ingebouwd. Wanneer Zoom jou via het scherm meedeelt dat er geen camera of microfoon kan gevonden worden, dien je eerst een aparte 'webcam met ingebouwde microfoon' aan te schaffen en aan te sluiten. Je hebt er al vanaf 15 €, de betere vanaf 35€.

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now