Voor de datums van de samenkomsten

Klik hier

Wekelijks WonderWerk

 

 

Lieve Wonderwerker,

 

Ons Wekelijks WonderWerk gaat door in Terra Nova:  Oude Gentbaan 257, 9300 Aalst, gelegen direct links van een buitensportzaak. Je bent er welkom vanaf 9u45 en we starten graag om 10u stipt. We eindigen dan rond 12u30.
Er is voor iedereen
 voldoende parkeergelegenheid voorzien in de straat zelf.

  

Je kan je enkel aanmelden via deze pagina:   Inschrijving

Ja, we merken het. We bevinden ons momenteel in een tijd die in de fysieke vorm enige speciale vereisten vergt. daarom komen we met maximaal 10 personen tegelijk samen. Wij van onze kant vinden het dus zeker fijn als jij je ook daadwerkelijk engageert om aanwezig te zijn, eens je ingeschreven bent.  

 

Praktisch doen we het zo: 

we dragen het mondmasker van zodra we de ruimte binnenkomen of erin rondwandelen. Het kan terug uit wanneer we plaatsnemen op de voor ons voorziene stoelen. Bij het binnenkomen is er handgel voorzien om de handen te ontsmetten, en met een glimlach waken we er over dat we steeds 1,5 m afstand bewaren van elkaar. Die glimlach komt nu mooi van pas, want we begroeten elkaar vanop afstand - met een 'Namaste' misschien - en we voelen een warm welkom voor iedereen die aanwezig is. We kunnen elkaar dan wel niet fysiek omhelzen, maar laat dat zeker geen belemmering zijn om de Liefde vanuit je hart volop te laten stromen.

 

Wat neem je mee?

 - Iedereen brengt voor zichzelf een versnapering en koffie, thee of water mee.

 - Zorg voor een warme pull, zodat de ruimte tijdens de pauze kan verlucht worden.

 - Als bijdrage vragen we jou om 10 euro gepast geld bij te hebben.

 - Wie dat in zijn bezit heeft, brengt het boekje 'Het Pad van Transformatie' mee.

Voor wie zijn onze bijeenkomsten bedoeld? 

Iedereen die zingeving ziet in het praktisch beoefenen van vergevingswerk is van harte welkom. Er wordt aandacht besteed aan het bespreken van de moeilijkheden die we ondervinden met het toepassen van vergeving, aan het delen van ervaringen, aan meditatie, aan praktische oefening en aan het lezen en bespreken van inzichten die Christus ons aanreikt.

 

Wachtlijst:

Wanneer op de inschrijvingspagina het max. aantal van 10 pers. is bereikt, dan kan je een andere datum kiezen en daar alvast inschrijven, of je kan ook kiezen om op de wachtlijst te staan. Daarvoor kan je ofwel een mail sturen met jouw telefoonnummer naar wonderwelwakker@gmail.com met de boodschap dat je voor die datum op de wachtlijst wenst te staan, ofwel de Wix-app op jouw GSM installeren en je zo op de lijst zetten. Wanneer iemand annuleert krijg je dan een bericht of telefoon om je alsnog in te schrijven. Het tijdstip is steeds doorslaggevend.

Ontwaken met film.

In huiselijke sfeer bekijken we samen een film, maar dan op een andere manier.

De films die aan bod komen zijn gewone bioscoopfilms, van allerlei genres, geselecteerd op hun vermogen om de door onszelf opgeworpen barricades tot Liefde en Werkelijkheid te ontmantelen. De films worden voor, tijdens en na het afspelen met elkaar besproken.

Dit is een zeer snelle manier om te weten te komen welke belemmerende gedachten er in jouw bewustzijn nog verborgen zitten. Jouw bereidheid om dit middel te gebruiken voor ontwaken bespaart jou dan ook jaren van lief en leed en ontelbare gebeurtenissen die je anders in een of andere vorm zelf nog zou hoeven mee te maken. Iedere bijeenkomst zal jou vele kansen aanbieden om bewust vergeving toe te passen. Het is echter wel aan jou om die kansen ook te grijpen.

ZOOM : Een Cursus in Wonderen

bijeenkomsten op het internet

 

-- Iedere dinsdag- en donderdagavond houden we om 19u30 Zoom internet-ontmoetingen "Een Cursus in Wonderen", en dit tot ongeveer 21u15.

We hebben al een behoorlijke vergevingsweg achter de rug en in deze bijeenkomsten bevestigen we voor onszelf en voor elkaar de vreugde van ons Christus-zijn. Hier laten we alle bezwaren achterwege en vertellen elkaar over de Werkelijkheid van Liefde die we Zijn.

Deze Bijeenkomsten staan open voor elkeen die zich tot de principes en het vergevingswerk van Christus aangetrokken voelt. 

Je bent dan ook van harte welkom. 

 

Het boek "Een Cursus in Wonderen" bij de hand hebben is echter wel noodzakelijk. Afgezien van dit zijn er geen verplichtingen. Voel je dus vrij om eens te komen proeven, jouw vragen te stellen, te luisteren naar anderen, of zelf ons iets aan te reiken.

-- Iedere zaterdagavond houden we om 19u45 een gezamenlijke meditatie van 2 X 20 minuten, met een kleine pauze ertussenin, en voorafgegaan door het lezen van een korte tekst over meditatie of over Christus.

De meditatie eindigt in stilte rond 21u.

 

Wat is Zoom?

 

'Zoom' is een platform voor samenkomsten en vergaderingen via het internet. Je ziet en praat met elkaar, net alsof je met elkaar aan tafel zit. Het is mogelijk om deel te nemen vanaf om het even welk toestel dat een goede internet-verbinding heeft:  PC, Laptop, IPad, Smartphone,.. 

Voor je kan beginnen: 

 

dient het programma ‘Zoom’ op jouw computer te worden geïnstalleerd of dient de Zoom-App te worden gedownload. 

 

Dit kan je voor om het even welk toestel (PC, Laptop, tablet of Smartphone) doen op verschillende manieren  (A, B of C) :

 

A:  Je kan het nu doen via om het even welke Zoom-link op onze kalenderpagina. 

Deze Zoom-link vind je terug door in onze WonderWelWakker-kalender op 'Zoom' te klikken. Er opent zich dan een klein venster. Soms moet je 1 regel naar beneden scrollen in dat venster, maar meestal zie je onmiddellijk het woord 'plaats' staan, met daarachter een blauwe link. 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

Raadpleeg onze kalenderpagina. 

 

Klik op deze blauwe link. Het installeren kan nu beginnen. Zoom is een professioneel programma en zal geen rommel op je PC plaatsen. Heb dus vertrouwen in het installatieproces. Je dient Zoom dan ook volledig toegang en medewerking te verlenen.

Volg de aanwijzingen op je scherm:

 - Eerst ga je het Zoom-bestand downloaden en opslaan op je PC of laptop. Misschien kan je direct al zien in welke map het wordt opgeslagen.

 - Heb je dit niet gezien, wat niet abnormaal is, dan zal je na het opslaan het programma dienen te gaan zoeken. De mappen "downloads" of "programs" zijn de beste plaats om even te gaan kijken. 

 - Wanneer je het Zoom-bestand gevonden hebt, dien je het nog "uit te voeren" of in andere woorden, actief te maken. Dat doe je door op het bestand te klikken of te dubbelklikken, en opnieuw te volgen wat er op je scherm verschijnt.

 - Je zal zoals gebruikelijk ook de voorwaarden van Zoom dienen te accepteren.

 - Het kan ook zijn dat Zoom toestemming vraagt om jouw audio en video te mogen beheren.   Sta dit toe, anders werkt het niet.

 - Wanneer Zoom jouw naam vraagt, vul dan jouw echte naam in.

 - Indien Zoom meldt dat het geen camera of microfoon kan vinden (audio en video), zal je een afzonderlijke camera met ingebouwde microfoon dienen aan te schaffen. (zie hieronder)

 - Eens dit installatieproces is afgerond mag je alles weer sluiten. Zoom is nu geïnstalleerd op jouw toestel.

Als je nu in onze kalender een tiental minuutjes voor het begin van de bijeenkomst op de dag op de link klikt, zit je automatisch in de bijeenkomst.

B:  Om het nu te doen via de website van Zoom, volg deze stappen:

1. Klik op deze link: https://zoom.us/download

2. klik bovenaan de pagina op  ‘Download’  bij  'Zoom Client for meetings'

3. Klik op ‘Run ZoomInstaller’ (dit kan o.a. helemaal onderaan, links van je scherm verschijnen)

Op dezelfde pagina meer onderaan, vind je ook de apps voor mobiele toestellen: Smartphone, iPad,…

C:   Je kan het nu doen via de "Google Play Store" of via de "App Store".

Voor Android telefoon of tablet:
Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar de app 'Zoom Cloud Meetings' en installeer deze.
Voor iPhone of iPad:
Ga naar de App Store en zoek naar de app 'Zoom Cloud Meetings'. Download en installeer
deze.

OK?   

Prima!
Je mag alles weer afsluiten tot op het moment van de bijeenkomst.

 

Hulp nodig?

 

Heb je toch enige hulp nodig, dan kan je ons een mailtje sturen wonderwelwakker@gmail.com

Of misschien heb je wel ergens een goede vriend/vriendin, een buur, kennis of familie die jou een handje kan helpen met de installatie en met het eerste begin op het scherm. Geef het in elk geval niet te snel op, want eens je door het installatieproces bent is het heel eenvoudig om deel te nemen.

 

Deelnemen aan een bijeenkomst:

1.  Sluit alle vensters en programma’s die nog openstaan op jouw computer. Zet alle bronnen van mogelijk lawaai af in de kamer waar je vertoeft. ventilatoren, electrische verwarming en andere toestellen kunnen een zeer storend geluid weergeven. Zolang je microfoon echter uit staat, is er geen enkel probleem. In het programma 'Zoom', kan je jouw microfoon en video zelf naar believen beheren tijdens de bijeenkomst.

Als het kan, controleer dan van tevoren even in de instellingen van jouw toestel of het geluid, de microfoon en de video goed werken.

2.  Klik nu op de Zoom bijeenkomst die je steeds kan terugvinden op onze kalender.

Kies de  juiste datum.  Je kan de link naar de bijeenkomst terugvinden na het woord: 'plaats:'
 

3.  Er zal zich een venster openen in je internet-browser. Klik daarin om “zoom.us” te doen oplichten. Klik op OK.
Indien de volgende boodschap verschijnt: “Please wait for the host to start the meeting,” dan kan je gewoon wachten. Het betekent dat de bijeenkomst nog niet gestart is. Je komt er automatisch bij zodra het start.

4.  Er verschijnt ook een venster waarin je jouw naam dient op te geven. Vul steeds jouw volledige naam in. Zo kunnen de gastheer en de andere deelnemers weten wie jij bent. Dit vergemakkelijkt voor iedereen de bijeenkomst en bevordert de openheid onder elkaar.

5.  Er zal een klein belletje weerklinken zodra je de bijeenkomst ingaat.

6.  Bij het binnenkomen in de groep, check dan even in het venster van Zoom of jouw microfoon en video in de bijeenkomst aan of uit staat.

Zoek het icoontje van de microfoon (dit staat links onderaan in beeld); klik erop en zo kan je jouw eigen microfoon naar believen aan- en uitzetten. (unmuted = aan / muted = uit).

De knop om je camera, webcam aan of uit te zetten staat er net naast.

Weet echter dat wij jou graag zien!

Naast de icoontjes van microfoon en webcam staat ook een klein pijltje. Indien je daar op klikt krijg je nog meer mogelijkheden te zien.

Niet iedere laptop of PC heeft standaard een microfoon en camera ingebouwd. Wanneer Zoom jou via het scherm meedeelt dat er geen camera of microfoon kan gevonden worden, dien je eerst een aparte 'webcam met ingebouwde microfoon' aan te schaffen en aan te sluiten. Je hebt er al vanaf 15 €, de betere vanaf 35€.

kalender Zoom.png